Programma

Vicaris Village slaat van 25 tot 29 mei 2022 haar tenten op in Dendermonde. De Groene Dender – tussen de Kasteelstraat en de Papiermolenstraat – wordt tijdens het Ros Beiaardweekend omgetoverd tot een heus festivalterrein. Bekijk hieronder het volledige programma!

25

Mei

Woensdag - opening night

Deuren open

18:00 UUR

Vicaris Village

Mama's Jasje

Mama's Jasje

20:00 UUR

Vicaris Village

Mama’s Jasje is helemaal terug. 2020 was het jaar van de grote comeback van Mama’s Jasje, de band rond zanger Peter Vanlaet. Zo was er de succesvolle passage in ‘Liefde Voor Muziek’ en het album '30 jaar – De Jaren Van Verstand’. Begin 2021 werd de band uitgenodigd door radiozender JOE om wekelijks een cover van een hit uit JOE’s Top 2000 te brengen. Deze coverversies, aangevuld met eigen werk, werden gebundeld op het nieuwe album 'Spiegel'. Ook de uitverkochte jubileumtournee '30 jaar Mama’s Jasje' werd een succes. Peter Vanlaet en zijn band lieten ons op meesterlijke wijze genieten van de ene hit na de andere: ‘Zo Ver Weg’, ‘Een Teken Van Leven’, ‘Doe Het Licht Maar Uit’, ‘Als De Dag Van Toen’ … Mama’s Jasje is nog lang niet uitgezongen, het succesverhaal wordt voortgezet. De warme stem van Peter Vanlaet is immers zoals goede wijn: hij wordt beter met de jaren!

Bart Peeters

Bart Peeters & De Ideale Mannen

21:45 UUR

Vicaris Village

Bart Peeters en zijn Ideale Mannen hebben zot veel goesting. Er mag eindelijk terug gefeest worden en laat dat nu net hun specialiteit zijn. Verwacht je aan een mix van oude en nieuwe nummers, een mix van wereldmuziek, folk en hier en daar wat fonk, disco en soul. Bart wordt voor het concert in de Vicaris Village vergezeld door zijn vaste compagnons de route Ivan Smeulders (bas, accordeon, percussie, zang), Mike Smeulders (piano, accordeon, zang), Piet Van den Heuvel (gitaar, percussie, zang), Emile Verstraeten (viool, mandoline, gitaar, zang) en Amel Serra Garcia (percussie, zang). Woensdag 25 mei komen Bart Peeters & De Ideale Mannen naar Dendermonde om van de eerste festivaldag een onvergetelijke avond te maken.

Discobaar A Moeder

Discobaar A Moeder

23:30 UUR

Vicaris Village

Dansen dansen dansen! Feest voor iedereen! Na het concert van Bart Peeters & De Ideale Mannen spelen de Ras en de Schele van Discobaar A Moeder plaatjes ter algemeen vermaak in de Vicaris Village. Het verhaal van het intussen legendarische duo begint in 2002 als een cafégrap. Met hun platenbakken vol 45-toeren plaatjes draaien de bevriende vinylfreaks in de kleinste bruine cafés tot in de grootste sportpaleizen, van Tomorrowland tot op de Night of the Proms. Iedere keer twee platen netjes aan elkaar mixen is niets voor deze heren. Ze vegen alle DJ-regels vierkant aan hun broek, zingen soms zelf gezellig mee en spelen liever wat het publiek wil dan wat toevallig in een of andere hitparade staat. "Mixen kunnen wij ni fixen, maar feesten gade gelak de beesten!"

Koop nu je tickets, want op is op

Tickets voor Vicaris Village zijn meteen beschikbaar.